Poveşti pescăreşti: Un român se laudă că a prins o cruce de 250 kg la copcă

Mania prinderii de cruci în perioada Bobotezei i-a determinat pe pescarii români să iasă la copcă de la primele ore. Apariţia primelor poveşti pescăreşti era doar o chestiune de timp, iar un pescar din Bucureşti se laudă că a prins o cruce de troiţă de 250 kg.

„A muşcat puternic, am ştiut că era ceva mare. Poate chiar o cruce catolică. După cum se zbătea mi-am dat seama însă că e o cruce indigenă, ortodox. Are altă vigoare, dacă nu ţii bine varga ţi-o rupe sau ţi-o trage sub gheaţă”, spune mândru Victor R, pescarul care se laudă că a prins crucea uriaşă.

Colegii de pescuit spun că omul a avut noroc că avea un topor la el, că altfel crucea i-ar fi scăpat.

„Când a adus-o la suprafaţă am sărit cu topoarele, să lărgim copca şi s-o săltăm. Unul venise cu un minciog. Ce minciog, frate! Păi numai Isus sculptat pe cruce avea 100 kg, era în mărime naturală!”, povesteşte unul din martori.

Pescarul spune că a prins crucea la un amestec de mir, tămâie şi busuioc, cu un cârlig din argint sfinţit, secrete aflate de la un popă.

Oferta specială de 1 Decembrie: bere TNR cu 20% reducere pentru toți românii. Și nu i-am uitat nici pe frații unguri. Pentru ei avem bere TNR cu 20% mai scumpă.

Scris de Ionut
7 ianuarie 2014 05:01

Alte articole

Vezi mai mult