Poza zilei: Arheologii au descoperit ce îl preocupa pe Gânditor! Piesa lipsă de la Hamangia

Până de curând, figura posomorâtă a Gânditorului de la Hamangia era un mister pentru cercetători, care au încercat vreme de zeci de ani să stabilească la ce se gândeau acesta şi soţia sa. Recent, un arheolog care efectua săpături în zonă a dezgropat un fragment de piatră care pare să desluşească enigma. Experţii susţin că “Factura de la Hamangia”, după cum a fost denumit artefactul, pare într-adevăr destul de piperată pentru o garsonieră, având în vedere cursul leului în neolitic.

Până de curând, figura posomorâtă a Gânditorului de la Hamangia era un mister pentru cercetători, care au încercat vreme de zeci de ani să stabilească la ce se gândeau acesta şi soţia sa. Recent, un arheolog care efectua săpături în zonă a dezgropat un fragment de piatră care pare să desluşească enigma.

Experţii susţin că “Factura de la Hamangia”, după cum a fost denumit artefactul, pare într-adevăr destul de piperată pentru o garsonieră, având în vedere cursul leului în neolitic.

factura_de_la_hamangia

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
21 februarie 2013 18:02

Alte articole

Vezi mai mult