Prefectura judeţului Vaslui a demarat programul Prima Rablă 2012

Programul se adresează tinerilor vasluieni care nu au avut ocazia să îşi cumpere o rablă de maşină, aşa că circulă în continuare cu rabla părinţilor sau cu căruţa unui vecin. Bineînţeles, în programul Prima Rablă se vor putea înscrie tinerii căsătoriţi, dar şi cupluri de frate şi soră care trăiesc în concubinaj, familii care au mulţi copii din flori şi bătrâne care au o relaţie stabilă cu un violator.

La prima vedere, programul Prima Rablă promite să aibă succes, având în vedere că zeci de mii de vasluieni sunt nevoiţi să se deplaseze pe jos kilometri întregi până la cea mai apropiată cârciumă. Lipsa unei rable le reduce mult libertatea de mişcare şi mulţi dintr ei sunt nevoiţi să bea acasă, să se căsătorească cu fraţii şi să-şi violeze animale. De altfel, una dintre temerile autorităţilor este că vasluienii se vor feri să îşi cumpere o rablă pentru că nu pot face sex cu ea aşa cum fac cu caii.

Deşi pare o mare oportunitate pentru vasluieni, totuşi condiţiile de înscriere sunt destul de restrictive pentru populaţia din această zonă. De exemplu, se pot înscrie în programul Prima Rablă numai tinerii vasluieni care ştiu să scrie şi să citească, precum şi fraţii lor care nu au buletin dar seamănă cu cineva din sat care are.

Scris de TNR
25 ianuarie 2012 12:01

Alte articole

Vezi mai mult