Pregătiţi capsulele de mălai! Un român a inventat espressorul de mămăligă

Zilele acestea un hub inovativ din România a prezentat un dispozitiv care va revoluționa felul în care consumăm mămăligă. Numit „expressorul de mămăligă”, dispozitivul ne va aduce mămăliga atât de dragă mult mai aproape de birou, restaurante sau chiar în cămin.

Inventatorii români au prezentat mai multe variante ale expressorului. Astfel, există modelul care funcționează cu capsule de mălai ce pot fi cumpărate din comerț. Capsulele au mai multe consistențe și arome, clienții putând opta pentru mămăligi „vertosso”, „pripitto” sau „ristretto”, pentru cei care vor să mănânce o mămăliguță mică să nu le fie foame până ajung la birou sau la ședință.

Există și expresoare mai scumpe și mai complexe, în care trebuie să bagi boabe de porumb și ți le macină pe loc. „Dacă dorești o mămăligă simplă ceri una galbenă/straight yellow. Dacă vrei una mai «dark», aparatul îți va da o mămăligă cu mălai mai prăjit”, spune inventatorul dispozitivului. Dacă cei ce vor cere o „mămăligă latte” aparatul dă automat și un picuț de lapte dar brânza sau smântâna se servesc separat în pliculețe de 15 grame. În mod normal lângă aparate sunt și niște făcălețe mici, dacă dorești să mai mesteci în mămăligă după ce și-a fost servită.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

8 ianuarie 2019 14:29
Citește mai mult despre: expresso mamaliga

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult