Premieră mondială! După ani de antrenament la Sinaia, un român a urcat pe Everest în şlapi

Cunoscuţi pentru abilitatea lor de a escalada cele mai periculoase vârfuri echipaţi doar cu bermude şi şlapi, românii nu se dezmint! Cu câteva zile în urmă, un tânăr bucureştean a reuşit să cucerească cel mai înalt pisc din Himalaya într-o asemenea ţinută lejeră, lăsând mărturie generaţiilor viitoare tradiţionala grămăjoară de coji de seminţe şi “Forţa Steaua” gravată în stâncă.

“N-a fost chiar atât de greu”, se laudă Manuel „Bruzli” Rotaru, alpinistul de weekend. “Până la cota 7000 am reuşit să urc cu BMW-ul, iar de acolo, văzând că nu e telecabină, am luat grătarul şi PET-urile de bere într-o sacoşă de rafie. Singurul meu regret e că am cucerit vârful singur: pe piţipoanca mea au recuperat-o şerpaşii după ce a rămas cu un toc înfipt într-o crevasă.”

Despre vârful Everest, Rotaru are numai cuvinte de apreciere: “E mişto sus, e peisaj, e aer curat, zici că eşti la Buşteni, pe Jepi, unde urcam în şlapi când eram puştan. Cum e obiceiul pe munte, am pus o casetă cu Nicu Paleru şi am mâncat un mic şi o sămânţă în cinstea fraţilor mei alpinişti. Apoi m-am întors la maşină, că mă băteau şlapii. ”

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
8 mai 2013 15:05

Alte articole

Vezi mai mult