Premiul Nobel pentru medicină, acordat unui pacient român care s-a tratat singur

Academia Suedeză l-a ales anul acesta pe Iulian Istrate, din Slobozia, pentru a-i decerna prestigiosul premiu pentru medicină. Laureatul are 35 de ani și este un pacient renumit în comunitatea medicală ialomițeană, deoarece a mers să se interneze pe la toate spitalele din județ. De fiecare dată însă, medicii l-au refuzat, pe motiv nu are asigurarea plătită la zi.

Întâmplarea a făcut ca Istrate să se vindece singur, după ce a mâncat bine, a luat aspirină și a băut foarte multe lichide. Acum, contribuția lui la studierea sistemului imunitar a fost recunoscută pe plan internațional, iar din cele peste 1.500.000 de coroane suedeze pe care le primeșteva putea să-și cumpere ce medicamente vrea el.

„Mă bucur foarte mult că am luat Nobelul pentru medicină. Sunt foarte emoționat, e prima oară când câștig ceva. Mulțumesc din suflet Academiei Suedeze că m-a ales! Practic, m-a scos din foame. O să folosesc jumătate din bani ca să-mi plătesc datoriile, iar din restul, o să-i ajut pe cei săraci, adică pe membrii familiei mele” a declarat Iulian Istrate la cald, chiar înainte să plece la Metro, să-și ia o plasmă nouă pe datorie.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
4 octombrie 2011 07:31

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult