Preot bucureştean, acuzat că îndoaie apa sfinţită cu apă ca să îşi mărească profitul

Un control OPC într-o cunoscută biserică din Capitală a scos la iveală practicile necinstite ale preotului paroh, acuzat de mai mulţi enoriaşi că “botează” apa sfinţită cu apă pentru a-şi creşte încasările. Potrivit autorităţilor, acesta a fost surprins chiar în timp ce îndoia apa cu apă, admiţând într-un final că face acest lucru de ani de zile.

“Părintele Acrişor a recunoscut că vindea apă sfinţită tăiată cu apă”, spun autorităţile. “A motivat că materia primă pentru apa sfinţită e foarte scumpă şi greu de obţinut, iar diferenţa nu poate fi sesizată decât de un cunoscător fin. Cu toate acestea, în parohia respectivă zeci de credincioşi s-au plâns de reapariţia dracilor la doar câteva zile după sfeştanie, semn că agheazma procurată de la părintele Acrişor era mai mult apă decât sfinţită.”

Pe plan naţional, situaţia ar putea fi chiar mai gravă, au declarat experţii, analiza chimică scoţând la iveală un conţinut de apă de până la 100% pentru apa sfinţită distribuită în mai multe parohii. Numele acestora nu a fost însă dezvăluit pentru a nu stârni reacţii violente din partea enoriaşilor înşelaţi.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
25 aprilie 2013 17:04

Alte articole

Vezi mai mult