Prețul câinilor anti-drog a explodat după ce s-a aflat că aceștia găsesc și ciorapii desperecheați prin casă

Dacă până de curând un câine care detectează droguri putea fi cumpărat chiar și cu 5000 de dolari, de câteva zile aceștia nu se mai găsesc pe piață nici la prețuri de 10 ori mai mari. Motivul este un studiu recent care a arătat că acești câini special antrenați pot găsi șosetele desperecheate din casă.

„Droguri poate găsi oricine, chiar și un bursuc sau pensionar dacă îl antrenezi cum trebuie. Ciorapii însă sunt o resursă mult greu de detectat de omul obișnuit sau de animale, mai ales dacă sunt aruncați prin casă sau la spălat. Acești câini pot indica exact și locul din mașina de spălat unde a ajuns șoseta lipsă”, a declarat Augustin Militaru, dresor și chinolog, președinte al asociației „Ham Ham”.

Specialiștii estimează că prin achiziționarea unui câine care detectează ciorapii pierduți un adult obișnuit poate să economisească până la 25 de dolari pe an, bani pe care altfel i-ar pierde în achiziționarea de noi ciorapi. Câinele anti-drog poate fi crescut de un civil în condiții de siguranță fără mari cheltuieli cu excepția unei doze de cocaină pe care trebuie s-o administreze o dată la trei luni să nu-și piardă câinele antrenamentul.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

23 noiembrie 2017 11:15
Citește mai mult despre: caini ciorapi

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult