Previzibil! Profitând că 1 Mai pică într-o zi de vineri, bugetarii şi-au luat liber încă de azi

Deşi mai e ceva până la 1 Mai, tot mai mulţi bugetari au fost văzuţi strângându-şi bagajele pentru minivacanţă, spun autorităţile în materie de chiul. Cauza interesantului fenomen e cât se poate de previzibilă – pentru că sărbătoarea muncii pică într-o zi de vineri, aceştia au decis să-şi ia liber încă de azi, cu 8 zile înainte, argumentând că şi mâine e vineri.

“1 Mai pică vineri, aşa că ne luăm şi noi liber de azi, ca să avem timp să plecăm la un grătar, la un munte cu familia”, spune Decebal Popescu, funcţionar la Poştă. “Ştiu, nu e mâine 1 Mai, e abia vinerea viitoare, dar trebuie să fim eficienţi, nu să ne agăţăm de detalii nesemnificative. Ce mi-e săptămâna asta, ce mi-e aia care vine.”

“Important e că după 1 Mai e weekendul, aşa că facem un fel de punte între weekendul ăsta şi weekendul care urmează, ca să prindem ziua de 1 Mai într-o săptămână liberă”, spune un coleg mai silitor al lui Popescu, care pleacă în concediu abia mâine.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, toate instituţiile statului vor funcţiona săptămâna viitoare, dar în regim de vacanţă. “Cu riscul de a se forma cozi, doar 25% dintre calculatoare vor rula Solitaire în gol, în timp ce angajaţii care le operează sunt plecaţi la ţigară”, a confirmat un portar.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
23 aprilie 2015 01:04

Alte articole

Vezi mai mult