Previzibil. Sunt mai mulți români în Zanzibar decât în Spania

Situație delicată în Zanzibar, unde puhoaiele de români destabilizează societatea locală. Un recensământ arată că deja românii depășesc de 3 ori ca număr localnicii și deja diaspora de Zanzibar e mai mare decât cea din Spania sau Italia, țări considerate în trecut destinații tradiționale ale românilor care pleacă din țară.

Românii o rup binișor pe swahili, au propriile magazine și cursele low cost deja încep să se orienteze serios spre această destinație, deși nu au avioane capabile să zboare până acolo și sunt nevoite să facă escală în Somalia ca să bage kerosen, situație în care sunt de multe ori atacate cu pietre și sulițe de localnicii flămânzi.

Când sosesc românii pe aeroport, ei se mândresc că au papornițe mult mai colorate decât africanii. Manelele românești sunt foarte apreciate, mai ales de bătrânii din Zanzibar, care spun că de mult n-au mai auzit ritmuri atât de apropiate de cele pe care dansau ei la discotecă în urmă cu 50 de ani.

Un alt efect al migrației masive este că românii, pentru că sunt bâtă la Geografie, cred că Zanzibarul e o insulă în Mediterana, un fel de Ibiza secretă.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Ionut
4 februarie 2021 12:07
Citește mai mult despre: spania zanzibar

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult