Prima pălincă de peste 100 de grade, testată cu succes într-un laborator din Zalău

Recunoscuţi pe plan mondial pentru tăria pălincii lor, ardelenii au acum un nou motiv de mândrie: un laborator din Zalău a anunţat oficial testarea cu succes a primei băuturi alcoolice cu un conţinut de 102% alcool. Deşi momentan pălinca nu poate fi comercializată, deoarece este foarte volatilă şi tinde să ia foc la deschiderea sticlei, cercetătorii sunt optimişti, anunţând că primele flacoane de “No, ce tare îi” vor ajunge pe rafturile birturilor săteşti cel târziu în 2014.

“De sute de ani, facem pălincă de 70, 80 de grade” declară Decebal Popescu, liderul echipei care a distilat băutura. “Principalii noştri concurenţi în materie de pălincă, ungurii, veneau însă puternic din urmă, aşa că trebuia să ridicăm ştacheta. Folosind prune modificate genetic şi tehnologie de ultimă oră, am reuşit să forţăm legile fizicii, astfel încât 100 g de pălincă conţin 102 g de alcool.”

Recordul cercetătorilor ar putea fi însă depăşit foarte curând, susţine Gheo T., un cunoscut bade din localitate. Acesta a anunţat că, dacă recolta de prune va fi bună, ar putea încerca anul acesta să producă o pălincă de 105 grade, pe care ar urma să o boteze “No, asta îi şi mai tare”.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
5 ianuarie 2013 09:01

Alte articole

Vezi mai mult