Prima parcare park&ride la Strehaia! Lași mașina și iei calul

Nu doar în orașele mari se produc schimbări în bine. În Strehaia traficul auto s-a redus semnificativ după implementarea unei parcări de tip park&ride, unde șoferii își lasă mașinile și se suie pe cai. În acest moment pot fi folosiți atât caii proprii, cât și cai de închiriat, printr-o aplicație. Când se termină călătoria, calul este frânat automat și începe să necheze, ca la trotinete.

Oamenii din Strehaia au optat pentru această strategie după ce au constatat că nu mai pot folosi trotuarele din oraș din cauza cailor parcați neglijent, care dau cu copita când te aștepți mai puțin. În oraș ultima bicicletă a fost văzută în 1995, când a trecut un turist francez și locuitorii i-au cerut-o să se dea și ei o tură.

După această mutare, Strehaia devine cel mai ecologic oraș din Europa, transportul fiind 100% pe fân și grăunțe. Tot în Strehaia se discuta implementarea unei linii de tramvai, dar șinele dispar peste noapte în mod inexplicabil, și locuitorii spun că e probabil din cauza numeroaselor vrăjitoare din localitate.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
5 octombrie 2020 12:10
Citește mai mult despre: cal Strehaia

Alte articole

Vezi mai mult