“Prima rablă”, program adresat nostalgicilor care nu au ce repara în faţa blocului în week-end

Tot mai mulţi proprietari de autoturisme noi se plâng că acestea se strică prea rar, situaţie care ar putea duce la dispariţia unei tradiţii naţionale: reparatul maşinii duminica, în faţa blocului. Pentru conservarea acestui obicei străvechi, Guvernul a decis să implementeze programul “Prima rablă”, prin care oricine îşi va putea achiziţiona o maşină veche, în stare execrabilă, destinată efectuării de reparaţii neprofesioniste în aer liber.

“Din ce în ce mai mulţi români au nostalgia vremurilor când petreceau fiecare zi de duminică şurubărind la o rablă, improvizând, schimbându-i cu sfinţenie uleiul, bujiile, jiglerele, planetarele”, declară Decebal Popescu, secretar de stat şi mecanic auto amator. “Când ai o maşină nemţească sau japoneză, îmbătrâneşti până i se strică ceva. Şi atunci ce să faci toată ziua, să stai cu familia?”

Sunt aşteptate vânzări record de salopete, chei franceze şi bere la PET pe măsură ce sute de români îşi depun actele ca să primească o rablă prin programul guvernamental, unii dintre ei fiind dispuşi chiar şi să îşi schimbe Mercedesul nou-nouţ cu o Dacie 1300, un Oltcit Club sau o Skodă din ’80.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
3 decembrie 2012 08:12

Alte articole

Vezi mai mult