La mai bine de 30 de ani de la înfiinţarea metroului bucureştean, astăzi e prima zi când nu s-a stricat absolut nimic şi toate trenurile au circulat fără probleme! Din păcate, imediat după anunţul oficial s-au creat busculade infernale, mii de oameni îngrămădindu-se în staţii ca să celebreze veştile bune de la Metrorex.

metrou_aglomerat_bucuresti.jpg
“Nimeni n-a stat azi 15 minute în beznă între Muncii şi Iancului. Nimeni n-a dat cu şutul în automatul de cartele defect. Nimic deraiat, nimic ars, nimic explodat. Toate au mers ca unse!”, a spus un reprezentant al regiei de metrou, călcat în picioare de o masă de bucureşteni fericiţi.

“În staţie la Victoriei nu ai loc să arunci un ac, e ca la miting aici, aştepţi şi 30 de minute până reuşeşti să te strecori într-un metrou”, spune Decebal Popescu, şomer. “Înăuntru, nu vă mai zic: oamenii stau unul peste altul, ca sardelele. Şi-au adus copiii, părinţii, căţeii, pisicile, bicicleta. Toţi şi-au dorit să fie martori la momentul ăsta istoric, ziua când la metrou nu s-a întâmplat nimic.”

“Am scăpat devreme de la muncă azi, abia ajunsesem acasă când m-a sunat un prieten să-mi dea vestea: azi merge metroul ca lumea”, spune un corporatist din Berceni, ieşind victorios dintr-un tren supraîncărcat. “Fireşte, m-am îmbrăcat la loc şi am venit în goană la metrou, să dau repede o tură până la Pipera. Am avut noroc că am aflat devreme, acum e deja prea multă lume adunată să sărbătorească, rişti să fii strivit sau mai rău.”

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Vasile | Monday, 07.11.2016 15:39 Social

National Cinematografic