Primar ingenios. A deszăpezit străzile cu cocalari care scuipau coji de seminţe anti-derapante

Nu toate localitățile din România au bani pentru deszăpezire iar primarii se descurcă și ei cu ce pot. De exemplu, primarul din localitatea prahoveană Urlați, neavând bani pentru sare a apelat la organizația locală de cocalari care sparg semințe și i-a folosit pentru deszăpezirea drumurilor.

Aceștia au fost urcați într-o camionetă și plimbați prin tot satul, semințele scuipate de ei pe carosabil având un efect antiderapant intens. „Pentru drumurile asfaltate am folosit cocalari de sămânță neagră, că se asortează cu asfaltul, iar pentru cele de pământ am mers pe sămânță de dovleac. Important e să fie prăjite cu sare, ajută un pic și la topirea zăpezii”, a declarat primarul.

Acesta a spus că deszăpezirea nu l-a costat foarte mult, doar câteva peturi de bere, să aibă oamenii cu ce să-și clătească gurile din când în când. „I-am urcat în benă și le-am dat semnalul: «Ce echipă e mai bună, Steaua sau Dinamo?», și le merge gura fără oprire, câteva ore după ce se lasă noaptea”, a povestit igeniosul primar.

Scris de Ef
20 ianuarie 2016 14:01
Citește mai mult despre: cocalari deszăpezire seminte

Alte articole

Vezi mai mult