Primăria Capitalei va înfiinţa în parcuri hotspot-uri wireless cu căldură gratis!

Premieră în parcurile şi grădinile publice din Bucureşti! Primarul Sorin Oprescu va inaugura zilele acestea o serie de hotspoturi wireless de la care oricine iese la plimbare prin Herăstrău, Cişmigiu, Moghioroş , IOR sau Tineretului să poată lua căldură gratuit. În acest fel, edilul speră să crească gradul de acoperire cu căldură al Capitalei, dar şi să scoată oamenii afară din case: „Nu e normal să stea toată ziua în faţa caloriferului, ca medic vă spun că îşi strică ochii”.

IT-iştii Primăriei Capitalei dau asigurări că e extrem de simplu să vă conectaţi la hotspot-urile din parcuri ca să luaţi căldură. Tot ce vă trebuie este un calorifer cu placă wireless sau un radiator inteligent, cu touchscreen. Nu încercaţi, în schimb, să vă conectaţi cu un reşou, deoarece acest tip de aparat e foarte nesigur, fiind expus la atacurile hackerilor.

„Viteza de transfer a căldurii nu o să fie foarte mare din cauza limitărilor impuse de conexiunea wireless”, mai spun IT-iştii, „dar na, nimeni nu se conectează cu caloriferul în parc ca să descarce gigagacalorii întregi. Asta e, nu-i ca atunci când ai ţeavă.”

Scris de TNR
10 februarie 2012 11:02

Alte articole

Vezi mai mult