Primele măsuri în scandalul „Fondul clasei”! Acum părinții vor putea plăti și cu cardul

Recentele discuții despre faptul că ”fondul clasei” este o practică învechită care nu ar trebui să mai existe în școli au atras atenția celor din Ministerul Educației. Numai că, în loc să elimine aberația, cei din minster au decis s-o modernizeze: fondul clasei va putea fi plătit acum și cu cardul.

Ideea plății cu cardul a apărut însă după zile întregi de dezbateri. În primă fază, un secretar de stat responsabil de inovație a propus ca fondul clasei să poate fi plătit prin intermediul Poștei Române. S-ar fi vrut prin bani în plic, dar propunerea a căzut pentru că în sediile de Poștă nu se găsesc niciodată plicuri, așa că s-a propus ulterior plata prin mandat poștal.

Totul s-a schimbat însă în momentul în care un alt secretar de stat și-a dat seama că soția lui lucrează la o bancă și a propus ca fondul clasei să poate fi plătit cu cardul, însă cardul să fie obligatoriu de la banca unde lucrează soția lui. Propunerea a fost acceptată imediat.

”E păcat când se ajunge ca spiritul de turmă manifestat de părinții care dau bani la fondul clasei să fie încurajat de către oficiali, dar nu e ca și cum am putea avea așteptări de la incompetenții care colcăie prin toate ministerele”, a constatat cu amărăciune reputatul analist Decebal Popescu.

Scris de Calin
29 octombrie 2019 11:10
Citește mai mult despre: scoala

Alte articole

Vezi mai mult