Primele meseriaşe – Despre prostituatele de altădată

Dacă prostituţia este cea mai veche meserie din lume înseamnă că prostituatele au fost primele meseriaşe. Înainte să apară instalatorii, tâmplarii şi dulgherii, oamenii apelau la prostituate atunci când aveau o problemă. „Am fost acum la baie şi am văzut că mi s-a stricat ţeava, trebuie să chem o meseriaşă”, spuneau bărbaţii pe vremea aia.

 

Nu ştiu cât a durat perioada în care prostituţia a fost singura meserie din lume. Era trist, în mod sigur. Femeile aveau un loc de muncă recunoscut de nomenclator, în timp ce bărbaţii câştigau bani ca muncitori necalificaţi. Şcolile profesionale erau pline de fete care învăţau nu o meserie, ci meseria. Băieţii mergeau, în schimb, la facultăţi precum Filosofie şi Litere, de unde nu ieşeau nimic, fix ca acum.

Îmi imaginez următorul dialog între doi bărbaţi care apelau la serviciile unei prostituate, pe vremea când prostituţia era singura meserie din lume.

Bărbatul 1:”Nevastă-mea nu se pricepe la nimic, trebuie să chem o meseriaşă. Mă costă, dar măcar ştiu o treabă. Tu la cine apelezi când ai probleme?”

Bărbatul 2: „O ştiu eu pe una, stă la două peşteri de mine. Se pricepe, n-am ce zice. Anul trecut aveam nişte probleme cu scurgerea, dacă mă înţelegi la ce mă refer. Mă inundam noaptea, în somn.”

Bărbatul 1
: „Poluţii nocturne.”

Bărbatul 2:”Exact! De când am apelat la meseriaşă, n-am mai avut nicio problemă. Şi nici nu m-a costat mult. Practic, doar pentru manoperă îţi cere, că nu-i trebuie cine ştie ce materiale.”

 

Bărbatul 1: „Nevastă-ta a încercat să se uite ce ai?”

Bărbatul 2: „Da, dar nu se pricepe nici a mea. A zis că nu se bagă, că pe urmă mai rău strică. Ce-i drept, nu e deloc îndemânatică, dar cine zice că trebuie să rezolvi problema cu mâna?”

Bărbatul 1: „Păi să-mi dai numărul de telefon al ăsteia de care zici şi o s-o chem mâine, când nu e nevastă-mea acasă. Dacă ne prinde, asta e, o să-i zic că nu-i ceea ce pare, că e doar meseriaşa.”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
24 mai 2010 14:39

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult