Ca de obicei, puternicii zilei fac lucruri numai pentru binele lor și nu se gândesc deloc la omul de rând, la pensionarii care au clădit această țară cu sudoarea frunții lor. Decizia CCR prin care interceptările nu mai reprezintă probe suficiente la dosar afectează pe toți pensionarii de pe casa scării care urmăreau situația socială pe vizor sau ascultau ce se mai întâmplă prin vecini cu paharul la pereți.

pensionar_vizor_usa.jpg

Astfel, decizia CCR lovește dur și în câteva prevederi ale regulamentului asociației de locatari. Bârfa obținută prim mijloace de interceptare nu mai poate fi adusă în discuție. „Până acum nu era nevoie decât de un mandat semnat de șeful de scară și turnam tot. Aveam 40 de dosare numai la noi în bloc. Fără o supraeghere audio/video cum vom mai ști cine cu cine umblă în clădirea asta?”, a comentat, revoltat, doamna Stela Grădinaru, locatară a unui bloc din Berceni, supranumită de vecini „Procuroarea”.

Deocamdată, pentru bârfa în bloc nu se mai pot folosi astfel de informații, pensionarii fiind nevoiți să obțină datele despre vecini ca pe vremuri, prin interogatorii lungi la o cafeluță sau prin descinderi în apartamente sub pretextul „vecine, nu mă ajuți și pe mine cu o cănuță de zahăr că-mi trebuie pentru o prăjitură”. 

Nea Costel, drojdier:

“Până şi eu mă trezesc pe 26 mai ca să merg la vot! N-ai nicio scuză dacă stai acasă!”

Scris de Eftimie | Friday, 11.03.2016 15:40 Social

National Cinematografic