Probleme în vămi. Românii care se întorc în ţară vor semna o declaraţie că înţeleg ce tâmpenie fac

În mod cu totul surprinzător, românii care și-au petrecut minivacanța de 1 Mai în afara României au început să se și întoarcă înapoi în țară. Nu vor putea însă reveni înapoi fără să semneze la intrarea în țară o declarație pe propria răspundere că înțeleg ce tâmpenie fac și că își asumă consecințele revenirii. În mod curios, majoritatea aleg se semneze declarația și să revină în țară.

Acest gest necugetat i-a luat prin suprindere inclusiv pe vameși, care nu se așteptau în aceste zile la absolut nici un trafic la intrarea în România. ”La punctul de intrare în țară exista de dimineață un singur vameș, care în mod normal ar fi trebuit să facă singur față”, spune șeful de personal de la vama Giurgiu. ”Când colo, puhoi de români care se întorc în țară, de a trebuit să chemăm oamenii din concedii înapoi la muncă. Habar n-am ce-i în capul celor care se întorc!”

Un caz special îl reprezintă bucureștenii, care vor trebui nu doar să semneze declarația, ci și să efectueze un test psihologic înainte de a reveni în țară. ”E ceva normal să avem măsuri suplimentare în cazul lor”, spune inițiatorul demersului. ”Pentru că bucureștenii au nu unul, ci șapte primari pesediști. Iar primar general este Gabi Firea, un monument de incompetență și prost gust.”

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
2 mai 2017 00:05
Citește mai mult despre: vacanta vama

Alte articole

Vezi mai mult