Producătorii de mezeluri, obligaţi să reducă cu 50% radioactivitatea parizerului

Producătorii de mezeluri au intrat sub lupa autorităților, după ce mai mulți oameni s-au plâns la OPC că au suferit mutații, în urma consumului de parizer. Astfel, după o serie de controale efectuate în mai multe fabrici de mezeluri, inspectorii au dat verdictul: radioactivitatea parizerului trebuie redusă cel puțin la jumătate.

„Ce am descoperit în aceste fabrici este absolut șocant. De exemplu, pentru producerea unui parizer de 500 de grame, se folosesc uraniu, plutoniu, roentgeniu, toriu, meitneriu și ununhexiu, toate la un loc, ceea ce este inadmisibil. Sunt de două ori mai multe decât prevede legea“, a declarat Decebal Popescu, inspector OPC.

Producătorii de mezeluri nici nu vor să audă de așa ceva și vin cu soluții alternative. „Produsele noastre se prepară cu elemente radioactive din moși strămoși, dacă tăiem din ele se duce tot gustul artificial de porc sau pui. Chiar nu înțeleg ce au cu noi, ingredientele sunt naturale. Uraniul folosit e mereu proaspăt, extras din roci de țară, și așa mai departe. Tot ce putem face e să atașăm la fiecare parizer o pastă antiradiații, de diferite arome, care să fie înghițită înainte, pentru protecție“, spune Florin Salam, deținătorul unei fabrici de mezeluri.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Luchian
28 martie 2014 10:03

Alte articole

Vezi mai mult