Produsul tradiţional „Salam Bărbos”, înregistrat la UE de un cetăţean din Mizil

Încă o victorie pentru produsele tradiționale românești care sunt acum protejate pe întreg teritoriul UE drept produse cu Denumire de Origine Controlată. Un antreprenor din Mizil a reușit să înregistreze mărcile „Salam Bărbos” și „Salam cu Barbă” drept denumiri tradiționale românești.

Asta înseamnă că nimeni nu poate să producă „Salam Bărbos” altundeva decât în România, în zonele în care această delicatesă este considerată ceva tradițional. Prezentarea acestuia a fost apreciată la Bruxelles unde s-a depus consistentul dosar. „Multă lume a dorit să guste din salam, dar era vorba doar de un produs de test. Chiar și șefa UE, doamna Ursula, s-a interesat de o degustare”, a declarat Decebal Popescu, antreprenorul din Mizil.

Astfel, în următoarele luni, Salamul Bărbos de România va umple galantarele nu doar magazinelor din întreaga țară ci și din întreaga Europă. Vorbim de o specialitate de salam puțin uscat, care pișcă pe limbă dacă nu este gătit cum trebuie și care trebuie depozitat în condiții speciale pentru a fi proaspăt mai mult timp.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

28 ianuarie 2021 14:50

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult