Profitând de ceață, un bărbat nevăzător a condus mașina la fel ca toată lumea

Sergiu Pălămaru are 42 de ani și este orb de la 14 ani. A auzit la televizor că pe DN 85 vizibilitatea rutieră este sub doi metri și că toate mașinile se deplasează cu șase kilometri la oră. Apoi s-a gândit că doi metri este exact distanța la care și până și el distinge obiectele, așa că ar putea conduce de la egal la egal cu ceilalți șoferi. Așa că a luat mașina soției din fața blocului și a plecat la plimbare.

Șeful unui echipaj de poliție din Bacău a rămas cu gura căscată când, în timpul unui control de rutină pe DN 85, a descoperit în trafic un bărbat orb la volan. Special pentru TNR, agentul șef Paraschiv Astanei descrie evenimentul cum se pricepe el mai bine.

 Agentul Paraschiv: „Domnul Pălămaru mergea perfect în coloană, păstra distanţa regulamentară, făcea totul corect. Nici n-ai fi zis că e orb ca o cărtiţă. Bine, acum probabil că o să mă întrebaţi de ce l-am oprit, nu?”

Evident, asta l-am şi întrebat pe agentul Paraschiv.

Agentul Paraschiv: „Ne-a atras atenţia bastonul pe care îl scosese pe geam. Credeam că e un scandalagiu care-l ameninţă pe şoferul din faţă, când el săracu ciocănea conştiincios marginea carosabilului. Totuşi, conduce mai bine ca majoritatea femeilor, dacă-mi permiteţi.”

Desigur, i-am permis agentului Paraschiv ce era de permis, iar el a continuat.

Agentul Paraschiv: „Am strigat prin portavoce la el: «Hei, domnul şofer, lăsaţi violenţa şi căscaţi ochii la drum!» Acum probabil o să mă întrebaţi ce mi-a răspuns…”

Din nou, l-am întrebat pe agentul Paraschiv ce voia să fie întrebat.

Agentul Paraschiv: „Ei bine, mi-a răspuns: «Şi ce ţipi aşa, că nu sunt surd, Doamne fereşte!» Abia atunci l-am văzut că-i orb, şi ni s-a făcut milă de el. L-am  lăsat să plece, i-am zis «Hai, vedeţi-vă de drum!»”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
22 noiembrie 2010 17:40

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult