Proiect! Țiganii din București vor primi 300 de euro ca să se întoarcă acasă, în Craiova și Ploiești

Nu degeaba i se spune micul Paris. Bucureștiul a ajuns, practic, orașul în care vezi cei mai mulți țigani, poate cu excepția capitalei Franței. Odată ajunși în București, țiganii se apucă instantaneu de furat, după cum au demonstrat țigani celebri ca Mădălin Voicu, Marian Vanghelie sau Mihai Morar.

O inițiativă controversată la nivelul Consiliului General al Capitalei ne-ar putea scăpa de acest flagel. Consilierii au votat ca fiecare țigan să primească 300 de euro să se reîntoarcă acasă, în Craiova, Ploiești sau alte orașe similare. „Considerăm că această sumă este suficientă pentru începerea unei vieți noi la ei în oraș”, a declarat un consilier de la Primăria Capitalei.

Inițiativa a stârnit revolte în sânul comunității rome din București, o parte dintre ei considerând că măsura este una ce denotă rasismul avansat de care suferă bucureștenii, în timp ce cealaltă parte a criticat suma, pe care o consideră prea mică. „O asemenea decizie ne-ar face de râsul Europei, o să creadă lumea că suntem francezi sau germani”, a declarat un lider al comunității rome.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

31 martie 2016 14:03
Citește mai mult despre: Craiova ploiesti tigani

Alte articole

Vezi mai mult