Protest faţă de întârzierea metroului. Un grup de locuitori în Drumul Taberei a pornit pe jos spre Capitală

Marș de protest al locuitorilor din Drumul Taberei, față de întârzierea construcției Magistralei 6 de metrou. Un grup de cetățeni a decis să meargă pe jos până în București, ca să arate autorităților cât de hotărâți sunt. Călătoria fără precedent e în a treia zi, oamenii au înnoptat undeva lângă Parcul Moghioroș și vor să ajungă în centru în ziua simbolică a Micii Uniri.

Grupul a pornit tocmai din zona stației Valea Ialomiței și după 8 ore deja trecuseră de 2 stații de autobuz. A doua zi, oamenii deja erau pe la capătul buclei din Drumul Taberei. Pe drum au fost susținuți de localnici, care le-au dat merinde și i-au omenit în casele lor, pe unde s-a nimerit să-i prindă noaptea, dar și de patronii din zonă, dovadă faptul că au dormit pe mesele de biliard de la Hanul Drumețului.

Există și voci care spun că marșul celor din Drumul Taberei ar fi fake news. ”Eu am făcut armata în Ghencea. Făceam zilnic marșuri în zonă şi pot să vă spun clar că e imposibil să ajungi din Drumul Taberei la Unirii în 4 zile. Tactic, terenul e impracticabil, iar dușmanii sunt prea mulți și ocupă poziții fortificate, pe la balcoane”, spune un analist.

Scris de Ionut
24 ianuarie 2018 12:01
Citește mai mult despre: Drumul Taberei mars metrou protest

Alte articole

Vezi mai mult