Protest în Capitală! Patronii de service-uri se opun astupării mai multor gropi monument istoric

Mii de patroni de service şi mecanici auto au organizat un protest în această dimineaţă, ca reacţie la decizia autorităţilor de a acoperi cu asfalt o serie de gropi. Manifestanţii sunt de părere că găurile din carosabil, unele dintre ele apărute încă din perioada interbelică, au statutul de monumente istorice, făcând parte din identitatea culturală a Bucureştiului.

În plus, spun patronii de service-uri, gropile stimulează turismul. “Anul trecut am avut peste 4000 de musafiri fericiţi, mulţi cerând pachete all-inclusive: anvelope, suspensii, pivoţi. Nu ştiu ce ne-am face fără aceste gropi, unice în Europa, dacă nu chiar în lume. În loc să le astupe, Primăria ar trebui mai degrabă să le renoveze. Să le zugrăvească, să le consolideze marginile… Iar vandalii care încearcă să le umple cu tot felul de gunoaie ar trebui amendaţi usturător.”

Mitingul pentru salvarea gropilor s-a încheiat, spun martorii, după ce primarul Oprescu i-a asigurat pe protestatari că doar câteva gropi istorice vor fi astupate, fiind oricum foarte tocite. „Acestea vor fi înlocuite în timp record cu unele moderne, mai adânci şi mai durabile”, a adăugat edilul.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
20 martie 2013 08:03

Alte articole

Vezi mai mult