Protest. Muncitorii nepalezi acuză că migranții din Sri Lanka vin să le fure joburile

Protest masiv în Capitală al angajaților nepalezi, furioși pe migranții din Sri Lanka. Ei acuză Guvernul că practic lasă pe oricine să intre în țară și ei ajung să concureze pe aceleași locuri de muncă cu săracii de srilankezi, care ar munci pe firimituri. Nepalezii cer o mai bună protecție a granițelor, ca să nu mai pătrundă în țara noastră migranții economici.

”Ei se dau drept refugiați, amărâți, dar adevărul e că a doua zi după ce intră în țară îi vezi cu cutia de Glovo în spate, ceea ce înseamnă că un nepalez devine automat șomer și trebuie să-și caute de lucru pe șantier, de unde va fi dat afară un vietnamez, care se va angaja în retail și va pleca un chinez, care va înlocui un turc la șaormărie, iar turcul va deveni profesor în locul unui român care va pleca la căpșuni în Spania”, spune Gem Lingdik, muncitor nepalez furios pe migranții srilankezi.

Nepalezii spun: ”Avea dreptate Austria că nu v-a primit în Schengen, că granița României e franjuri, trece oricine are 100 de euro să dea la vameș și asta v-o spunem din proprie experiență. De-aia s-a umplut țara asta de srilankezi și de bone filipineze. Nu se poate așa ceva! Vrem rigoare, că noi n-am venit în România ca să trăim ca în Africa!”, a mai spus Gem Lingdik, muncitor nepalez.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
14 mai 2024 14:40
Citește mai mult despre: imigranți Nepal

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult