Protestele de weekend, mult mai eficiente! Vin mai mulți oameni, ca să scape de mersul la nunți

Un grup de sociologi a publicat recent un studiu referitor la manifestările publice de protest ce au loc în România, întrucât o parte din cetățeni nu sunt mulțumiți cu privire la deciziile luate de administrație. După ce au analizat ani întregi de proteste, aceștia au ajuns la concluzia ca weekendurile de toamnă sunt cele mai potrivite pentru astfel de manifesrăi, că lumea vrea să scape de nunți. 

„Scuzele pentru a nu participa la nunți sunt destul de puține și nici nu țin foarte mult în fața celor care te invită. De aceea un protest public este cel mai potrivit, pentru că aici vorbim de ceva cu adevărat important”, spune Decebal Popescu, sociolog. Acesta a arătat că o scuză de genul „mă duc să protestez, să salvez România de mafioți, că altfel nu o să mai avem vreo nuntă în țara asta”, sunt destul de credibile.

Mersul la protest în weekend, în loc de nuntă, prezintă și alte avantaje. Ținuta nu este una obligatorie, cerințele minime fiind „să fii îmbrăcat”, mâncarea este mult mai bună, chiar dacă este luată de pe jos, iar costurile sunt mult mai scăzute. „Cel mai important este că, la protest, când vrei să pleci nu te oprește nimeni cu «hai, mai stați un pic că acum vine tortul»”. Totodată, cu rare excepții, la protestele românești nu se dă muzică populară de nuntă. 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

24 septembrie 2016 11:53
Citește mai mult despre: nunti proteste

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult