Protestul celor 100 de angajați de la Finanțe, înăbușit în sânge de doi mineri

În jurul orei prânzului, cam două duzini de salariați ai Ministerului de Finanțe au ieșit la o țigară și nu s-au mai întors la birouri. Protestul spontan a degenerat într-o mică manifestație violentă, manifestanții reușind să rupă cordonașul forțelor de ordine format din trei jandarmi.

Aflați pe holul de lângă automatul cu capucino, angajații au început să vorbească tare iar doi dintre ei au început să scoată la imprimanta cinci foi cu sloganuri în format A3. Unele dintre aceste sloganuri ar putea lăsa loc de interpretări. De exemplu, s-a sugerat chiar că unul dintre mesaje ar fi îndemnat la nesupunere și la protest.

La fața locului au sosit trei jandarmi care au format un cordonaș de ordine. Angajații MF au aruncat cu agrafe de birou în jandarmi și au reușit să rupă cordonul, despărțind pe unul dintre jandarmi de ceilalți doi.
Pentru restabilirea ordinii a fost nevoie de intervenția lui Ion Iliescu, care a manipulat doi mineri din Valea Jiului să ia un tren până la București. Perechea de mineri a acționat violent, bătându-i pe cei aproape o sută de angajați ai Ministerului de Finanțe la fundul gol.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
13 octombrie 2010 15:22

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult