Protestul taximetriştilor, înăbuşit în sânge de bucureştenii care au mers o dată în viaţă cu taxiul

Protestul taximetriştilor din Bucureşti s-a încheiat tragic! Începând de la ora 10.00, şoferii de taxi au paralizat practic traficul în Capitală pentru a-şi prezenta revendicările extrem de stringente, cum ar fi eliminarea obligativităţii dispeceratelor, oproblemă pe care taximetriştii o consideră cel puţin la fel de gravă ca foametea din Africa.

În disperare de cauză, pentru a debloca circulaţia, Primăria Capitalei a apelat la duşmanul de veacuri al taximetriştilor, respectiv oamenii care au circulat măcar o dată în viaţa lor cu taxiul. Situaţia a scăpat însă curând de sub control, foştii pasageri profitând de ocazie pentru a se răzbuna cu cruzime. Urlând ca nişte animale „Câte glume de autobază cu colegul doi-zece trebuie să mai îndur?”, „Nu mai vorbi cu nevastă-ta, uită-te la drum!”, „Nu vreau să îţi văd pozele din telefon, aş vrea doar să ajung acasă viu!”, cetăţeni altminteri paşnici, dar cu experienţă în materie de mers cu taxiul, au incendiat sute de maşini. În multe cazuri şoferii au refuzat să-şi părăsească autovehiculele în flăcări, pe motiv că abia au fost cu ele în spălătorie şi le e teamă că mulţimea furioasă le va murdări preşurile.

Cel mai tragic moment a fost însă acela în care foştii clienţi ai taxiurilor au distrus CD-urile cu manele găsite în maşini, ca şi iconiţele şi cruciuliţele. Martorii oculari spun că mulţimea s-a înverşunat cel mai tare să dea foc huselor de scaune cu mărgele. Violenţele au luat sfâşit abia atunci când câţiva taximetrişti mai bătrâni au avut prezenţa de spirit să începă să prezinte cu voce tare teoriile lor despre fotbal, Vadim şi de ce toate femeile sunt nişte curve, ceea ce a dus la împrăştierea mulţimii în mai puţin de un minut.

Scris de TNR
3 aprilie 2012 13:04

Alte articole

Vezi mai mult