Psihiatrii români confirmă: cel mai eficient tratament pentru depresie rămâne paşaportul

Deşi depresia clinică rămâne o afecţiune serioasă, mulţi medici atrag atenţia că şi alte probleme, mult mai uşor de tratat, mimează adesea simptomele acesteia!

Printre altele, un sindrom foarte des întâlnit printre români, viaţa în România, se manifestă în circa 6 din 10 cazuri exact ca depresia. Acesta poate fi însă combătut cu un simplu paşaport sau, în formele ei mai uşoare, cu cartea de identitate.

“Oboseală extremă, tulburări ale somnului, lipsa poftei de mâncare, durerile cronice – toate acestea pot indica o afecţiune psihiatrică, dar pot fi şi simple semne că pacientul locuieşte în România”, explică Wilhelm Tomescu, medic primar frenolog la Institutul “Sergiu Cantacuzino” din Bragadiru.

“Diagnosticul diferenţial se face trimiţând bolnavul afară din ţară câteva săptămâni – dacă la sfârşitul curei se simte alt om, e clar că probleme sale erau cauzate de corupţia endemică, birocraţia apăsătoare, vecinii securişti şi alţi factori de mediu. Atunci recomandăm categoric un paşaport zdravăn, natural, din plante.”

Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de Vasile
12 februarie 2017 03:04
Citește mai mult despre: depresie emigrare pasaport Romania

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult