E emoţionant când o ţară întreagă se roagă la unison! Dacă, de obicei, românii îi mai cer lui Doamne-Doamne şi să îi ferească de boală şi sărăcie, săptămâna aceasta fiecare suflet din ţară îl imploră, din toţi rărunchii, pe Domnul să aibă grijă de recolta de vin de anul acesta.

multiinbiserica.jpg
Mulţi dintre aceştia nici nu se mai uită la bani şi aleg varianta premium de rugăciune, direct din biserică - mult mai eficientă, dar mai costisitoare decât rugăciunea de acasă.

"N-am mai avut atâţia oameni în biserică din 1983, când n-a plouat toată vara şi exista riscul să nu se facă prunele", spune Onufrie, preot într-o comună din Vrancea. "Am şi acatiste pre-tipărite cu numele cel mai des menţionate: Sauvignon, Riesling, Merlot..."

Chiar şi românii care stau la bloc speră să le iasă vinul, oricât de mică ar fi suprafaţa pe care o pot folosi drept cramă. "Mi-a spus nevastă-mea că îi e poftă de must, aşa că am cumpărat 100 de litri de must şi l-am pus în butoiaşe, în debara", mărturiseşte Avram din Bucureşti. "Un butoiaş l-am băgat în maşina de spălat, ăla sper să iasă şampanie."

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Sunday, 06.10.2019 11:43 Social

National Cinematografic