Puhoi de enoriaşi în biserici. Toţi se roagă să le iasă vinul bun anul ăsta

E emoţionant când o ţară întreagă se roagă la unison! Dacă, de obicei, românii îi mai cer lui Doamne-Doamne şi să îi ferească de boală şi sărăcie, săptămâna aceasta fiecare suflet din ţară îl imploră, din toţi rărunchii, pe Domnul să aibă grijă de recolta de vin de anul acesta.

Mulţi dintre aceştia nici nu se mai uită la bani şi aleg varianta premium de rugăciune, direct din biserică – mult mai eficientă, dar mai costisitoare decât rugăciunea de acasă.

„N-am mai avut atâţia oameni în biserică din 1983, când n-a plouat toată vara şi exista riscul să nu se facă prunele”, spune Onufrie, preot într-o comună din Vrancea. „Am şi acatiste pre-tipărite cu numele cel mai des menţionate: Sauvignon, Riesling, Merlot…”

Chiar şi românii care stau la bloc speră să le iasă vinul, oricât de mică ar fi suprafaţa pe care o pot folosi drept cramă. „Mi-a spus nevastă-mea că îi e poftă de must, aşa că am cumpărat 100 de litri de must şi l-am pus în butoiaşe, în debara”, mărturiseşte Avram din Bucureşti. „Un butoiaş l-am băgat în maşina de spălat, ăla sper să iasă şampanie.”

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de Vasile
6 octombrie 2019 09:43
Citește mai mult despre: rugaciune

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult