Persoana de origine siriană Raed Arafat a decis că după 15 mai bisericile ortodoxe nu se vor deschide pentru credincioși, pentru că acolo se duc mulți bătrâni, care riscă să se infecteze și să aglomereze spitalele, unde trebuie ținute locuri pentru diverși demnitari, mai importanți decât gloata.arafat_explicatii.jpg

Pentru siguranța ortodocșilor, bisericile vor fi demolate preventiv. Demolarea se va face doar la bisericile ortodoxe. Cele catolice și protestante nu doar că nu vor fi demolate, dar vor avea voie să facă slujbe în curte, ca să poată participa președintele Iohannis și premierul Ludovic Orban, care sunt de religie străină.

Pentru că în mod tradițional ei sunt mai persecutați, biserica armenească va fi și arsă înainte de demolare, explică Arafat. Credincioșii ortodocși sunt invitați să participe la slujbe în curțile bisericilor, unde va fi și mai mult loc după demolare. Arafat explică de ce a luat această decizie: ”catolicii și protestanții, fiind occidentali, sunt mai civilizați, nu ca ortodocșii, care se înghesuie și se bat pe agheazmă. Oricum ortodoxia era ceva nasol, demolarea bisericilor e o măsură de bun simț”.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de TNR | Friday, 08.05.2020 14:07 Social

National Cinematografic