RATB pune în vânzare bilete cu locuri pentru mijloacele de transport în comun

Într-o tentativă de creştere a veniturilor, RATB a decis să pună la dispoziţia călătorilor bilete cu locuri pe toate mijloacele de transport în comun din Bucureşti. Astfel, pentru un preţ suplimentar, călătorii pot beneficia de locuri rezervate în autobuze, tramvaie sau troleibuze.

„Până acum, aveam locuri rezervate pentru bătrâni, invalizi şi femei însărcinate. Din păcate, acest lucru nu aducea nici un venit în plus pentru regia de transport. Am decis, de aceea, să eliminăm aceste locuri şi să oferim rezervarea locurilor contracost, oricărui bucureştean dispus să plătească în plus pentru un bilet. Cine vrea loc rezervat în autobuz, să plătească suplimentar”, ne-a spus directorul RATB, Adrian Criţ.

Măsura va duce venituri suplimentare nu doar RATB-ului, ci, se pare, şi bişniţarilor. Cererea de bilete RATB cu locuri a fost mai mare decât s-a preconizat, astfel că au apărut deja bişniţari care vând biletele la suprapreţ. „Şefu’, şefu’, am două bilete cu locuri pe linia lui 41, pentru mâine dimineaţă. Locuri bune, şefu’, locuri la geam. Hai că le dau ieftin” e un refren des întâlnit în această perioadă prin preajma caselor de bilete RATB.

Directorul RATB spune că este conştient de această situaţie şi promite că în curând rezervările de locuri vor putea fi efectuate şi on line, evitându-se astfel specula practicată de bişniţari.

Scris de Calin
20 ianuarie 2011 14:01

Alte articole

Vezi mai mult