Reacționează ca la urs! Când le vin rudele în vizită, braşovenii fac pe mortul până scapă de ele

Viața în preajma urșilor aduce și o serie de avantaje pe lângă pericole. Astfel, brașovenii sunt mult mai pregătiți să se apere de rudele care vin în vizită acum, de sărbătorile de iarnă. Tot mai mulți dintre ei fac la fel ca și la urs, fac pe mortul până rudele se depărtează neinteresate.

„E o metodă tradițională brașoveană, dar trebuie să fii brașovean ca să-i înțelegi subtilitățile. De exemplu, nu este bine să faci pe mortul prea festiv, dacă vin rudele și te găsesc în sicriu pe masă s-ar putea să nu fugă ci să rămână că știu că se lasă cu mâncare după. Important e să faci pe mortul subit, ca și cum tocmai ai avut un infarct acum 5 minute. Musafirul te miroase un pic, te răstoarnă pe o parte și alta, dar dacă nu miști pleacă să viziteze alte rude”, a povestit Adrian E., un brașovean care a scăpat de rude.

O altă metodă folosită și la urși și la oameni este făcutul de zgomot puternic. „Când vezi urs…, scuzați, musafirul, pui mâna pe ce ai prin casă și începi să faci zgomot puternic, cât să nu auzi soneria sau bătăile în ușă. După un timp rudele sunt deranjate de zgomot și pleacă”.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

28 decembrie 2016 15:27
Citește mai mult despre: mort rude urs

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult