Rechinii imobiliari, îngrijoraţi că multe clădiri istorice nu se vor prăbuşi la cutremur

Lista actualizată a clădirilor cu risc seismic îi îngrijorează serios pe dezvoltatorii imobiliari din Capitală, aceştia constatând în urma expertizei că o serie întreagă de clădiri de patrimoniu ar putea rămâne în picioare în cazul unui cutremur major. Într-un comunicat oficial, rechinii imobiliari au solicitat primarului Oprescu şi primarilor de sector să ia măsuri urgente de şubrezire a construcţiilor cu valoare istorică.

“Sunt zeci, poate chiar sute de clădiri vechi care riscă să nu păţească nimic chiar şi la un seism de şapte grade Richter”, avertizează Robert Acrişor, dezvoltatorul Acry Shore Residences. “Chiar şi în centrul vechi al Bucureştiului se găsesc case superbe, de la începutul secolului, multe dintre ele fără bulină roşie! O adevărată bombă cu ceas pentru afacerea noastră.”

Replica Primăriei a venit însă prompt: “Rechinii imobiliari pot sta liniştiţi. Lucrând non-stop, într-un singur an am omis consolidarea a peste 300 de imobile monument istoric, care riscau altfel să ocupe terenuri de mare valoare încă o sută, două sute de ani.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
5 noiembrie 2012 14:11

Alte articole

Vezi mai mult