Recomandare de la Guvern: În caz de inundaţii, consumaţi minim 10 litri de lichide pe zi!

Pentru că inundaţiile sunt deja aici, Guvernul României a lansat o campanie cu sfaturi utile în cazul unei asemenea calamităţi. Astfel, oamenii sunt sfătuiţi ca, în situaţia în care în regiunea lor sunt inundaţii, să consume minim 10 litri de lichide pe zi, pentru a mai scădea nivelul apelor. Un alt sfat extrem de folositor este ca într-o asemenea situaţie fiecare gospodărie să-şi facă provizii de apă.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului mai are şi alte recomandări: „În caz de inundaţii e bine să faceţi des duşuri şi în general să încercaţi să consumaţi cât mai multă apă. Nu faceţi economie şi nu luaţi apă din comerţ, folosiţi-o cât mai mult pe cea din casă – de pildă, dacă sunteţi în sufragerie şi vi se face n-are sens să mergeţi până la bucătărie să vă puneţi un pahar cu apă când puteţi să vă aplecaţi un pic şi să o luaţi în căuşul palmei.”

De asemenea, conform noului Cod al Muncii, angajatorii trebuie să pună la dispoziţia fiecărui salariat cel puţin 5 litri de apă şi sunt obligaţi să-şi dea la o parte apa din faţa sediului firmei. Autorităţile dau asigurări că vor ridica maldărele de apă formate în acest fel şi le vor duce la marginea oraşelor, unde nu mai deranjează pe nimeni.

Scris de TNR
27 februarie 2012 08:02
Citește mai mult despre: angajator cod rosu guvern inundatii provizii

Alte articole

Vezi mai mult