Reconciliere istorică? Patriarhul i-a dat Papei un Merţan, ca să nu mai umble cu Loganul, ca săracii

Moment rar pentru liderul Bisericii Ortodoxe din România, Patriahul Daniel. După ce a văzut cu ce mașină se deplasează Papa Francisc prin Armenia, acesta a fost copleșit de un sentiment straniu și nemaiîntâlnit la el: milă. „Inițial n-am știut ce să fac, am crezut că eram bolnav și m-am dus să-mi fac analizele. Apoi un psihiatru mi-a spus că e vorba de milă pentru aproapele meu”.

Ca să scape de acest sentiment neplăcut, CEO-ul Bisericii Ortodoxe Române a decis să doneze Papei Francisc un Mercedes ca să nu mai arate ca ultimul calic. „N-avem unul nou nouț, că-s date la mitropoliți, dar avem unul second-hand, de anul trecut, cu volan de aur și scaune din piele de delfin. N-are decât 15.000 de kilometri, îl mai ține vreo câteva luni”, a precizat Preafericitul Daniel.

De cealaltă parte, Papa Francisc a mulțumit frumos pentru cadou și a precizat că e un prim pas în reconcilierea între cele două mari biserici. Totodată a spus că-i place și Loganul, nu atât ca mașină cât pentru manelele cu care venise în dotarea standard.

Scris de Ef
27 iunie 2016 14:06
Citește mai mult despre: papa francisc patriarhul

Alte articole

Vezi mai mult