Reducem birocraţia! La ţară, ajutorul social se va acorda direct sub formă de alcool

În timp ce parlamentarii sunt în vacanță, guvernul continuă măsurile menite să reducă birocratizarea. În cadrul unei inițiative ce a fost lăudată chiar și de liderul PSD, Liviu Dragnea, ajutorul social oferit familiilor din zonele rurale va fi plătit dinrect sub formă de băuturică.

„Ce făceam până acum era să finanțăm, din banii de ajutoare sociale, birturile din sat, care vindeau alcoolul pentru profit. Acum vom renunța la intermediar și vom oferi atât de necesarul alcool direct celor care au nevoie de el, respectiv oamenii care stau pe ajutor social”, a declarat un reprezentant al guvernului.

În acest moment se elaborează normele metodologice cu privire la distribuția de alcool către beneficiarii de ajutoare sociale în funcție de regiunea în care aceștia locuiesc. Astfel, săracii din Moldova vor primi vin și țuică, în Dobrogea se va împărți vin și samagon, în Ardeal, pălincă, în Oltenia, zaibăr iar în Banat se va merge pe vin și dunya.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
4 august 2016 13:08

Alte articole

Vezi mai mult