Referendum în judeţul Călăraşi pentru revenirea la denumirea anterioară, Cocălăraşi

Mișcare pentru revendicarea tradițiilor istorice în județul Călărași, care intenționează să revină la fosta denumire, Cocălărași, cum era și pe vremea Constituției lui Carol I. ”Aici la noi, în câmpia Mostiștei, există dovezi că locuitorii erau cocalari încă din Paleolitic”, explică președintele Consiliului Județean din Călărași. Acum 2000 de ani, aici se afla cetatea Cocadava, fieful tribului geto-dacic Cocalariensis.

Trecerea la noua denumire este cât se poate de logică. Nimeni nu zice ”cutare e din Călărași”, ci ”cutare e un cocalar din Călărași”, spun psihologii. A mai existat o tentativă de referendum, dar nu a existat cvorum, din cauza miilor de cocalari din Călărași care ua parcat mașinile chiar în ușile secțiilor de votare.

Călărași e pe un loc fruntaș la exportul de cocalari spre alte județe și prin toată țara se spune deja că numerele de înmatriculare cu CL vin de la cocalar, și nu de la Călărași. Se pare că referendumul va trece, mai ales că cealaltă variantă pentru care actualii călărășeni pot opta este Județul Căcălărași, cu capitala la Fundulea.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
14 noiembrie 2020 11:38
Citește mai mult despre: Călărași cocalari referendum

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult