Reformă! Fondul şcolii şi Fondul clasei vor fi înlocuite de Fondul Cuminţeniei şi Fondul Catedralei

În prag de an şcolar, Ministerul Educaţiei ne scapă în sfârşit de Fondul şcolii şi Fondul clasei! Potrivit unui comunicat recent al Guvernului, părinţii nu vor mai fi obligaţi să le achite, pentru că ele vor fi înlocuite, încă din primul semestru al noului an, de Fondul Cuminţeniei şi Fondul Catedralei.

“Ni se pare inadmisibil ca, în condiţiile în care învăţământul e gratuit, copiilor să li se ceară bani pentru cretă, bureţi, mobilier şi alte dotări!”, a exclamat Onufrie Rîuleţ, consilier guvernamental pe probleme de mausolee şi piramide. “Repet: şcoala e gratis! De aceea trebuie să le cerem părinţilor bani pentru cheltuieli care nu ţin de şcoală. Cele mai importante la momentul actual sunt catedrala şi statuia lui Brâncuşi.”

“Îi rugăm pe directorii de şcoli şi licee să pregătească nişte cutii frumoase şi să-i noteze cu atenţie pe părinţii care nu contribuie”, a adăugat reprezentantul executivului, ameninţându-i cu Fondul Şpăgii pe românii care vor să-şi ţină odraslele în şcoală, dar refuză să coopereze.

Scris de Vasile
7 septembrie 2016 11:09

Articole asemanătoare

Vezi mai mult