Reforma funcţionează! 60% dintre copii spun că manualul electronic i-a ajutat să se lase de citit

Inspirate de ţigările electronice, manualele electronice sunt una dintre puţinele măsuri guvernamentale încununate de succes! O dovedesc ultimele studii, potrivit cărora aproape 60% dintre copii au reuşit să se lase definitiv de citit cu ajutorul manualului electronic.

Amintim cititorilor că, potrivit statisticilor, 40% dintre tinerii români cu vârste între 10 şi 16 ani au încercat cel puţin o dată să citească o carte, iar circa 5% recunosc că sunt dependenţi. Mai grav, colegii care îi ascultă citind cu voce tare pot cădea victime cititului pasiv, aproape la fel de nociv ca lectura directă.

Manualele electronice, spun specialiştii, oferă senzaţia cititului fără să transmită vreo informaţie reală. În plus, stând la calculator, tânărul posesor de manual electronic poate să-şi cureţe mintea cu jocuri, Youtube sau pornografie, calmând simptomele sevrajului de lectură.

“Până nu demult, elevii primeau de citit chiar de la profesori sau de la părinţi, care nu conştientizau cât de periculos e obiceiul cititului. Mulţumită manualelor electronice, teribilul viciu a fost aproape eradicat”, s-a lăudat ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, adăugând că “Romulus şi Remus n-aveau nevoie de cărţi ca să sugă de la vulpe!”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
24 octombrie 2014 14:22
Citește mai mult despre: citit dependenta invatamant manuale scoala

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult