Reformă în Educație. Elevii vor da la BAC o probă de mânuirea macetei

Începând de anul acesta elevii vor putea alege ca disciplină opțională la Bacalaureat și probă de mânuire a macetei, opțională. Deși un sport tot mai popular în ultimele decade în România, măsura a stârnit controverse printre părinți.

„Da, bine, dar cine plătește pentru echipament și toate astea. Ce, suntem toți exploratori în Amazon să avem macete acasă? Știți cât costă o macetă bună, pentru Bac? O grămadă de bani. Statul ar trebui să acorde ajutoare pentru cumpărat macete la elevi, că face parte practic din rechizite”, spune Stan Pop, un părinte îngrijorat din Adjud.

Totuși, alți părinți susțin că introducerea acestei probe este binevenită și un semn că învățământul se modernizează. „Ăștia micii o duc tot mai bine, pe vremea mea când era să ne batem trebuia să smulgem uluci din gard. Țin minte și acum când eram mic și mă trimitea tata la coadă la metalo-plastice să iau macetă, că auzise el că azi se bagă, că i-a spus cineva că a plecat camionul de la fabrică și urmează să vină. E-adevărat, pe-atunci erau oameni conectați, cu pile, care lucrau în Comerțul Exterior și aduceau macete și magnetofoane din Brazilia. Noi, ăștia săracii, ne băteam cu pânza de bomfaier, că aia era din belșug, se făcea la Sidex pentru export în țările africane cu care avea Ceaușescu înțelegeri”, a explicat Decebal Popescu, un părinte care a trăit triștii ani ai comunismului.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

10 aprilie 2024 13:08
Citește mai mult despre: macete sport

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult