Plecați din inima războiului pentru o viață mai bună, refugiații sirieni au descoperit rapid că realitatea din teren nu se compară cu ceea ceea ce visau ei. Prima șaormă cumpărată în Ungaria, țară în care au ajuns imediat ce au sărit gardul de la graniță, i-a dezamăgit profund.

sirieni saorma kurtos.jpg

„Ați văzut ce șaormă au ghiaurii ăștia aici? Doar coaja e de ea, nimic înăuntru, un spațiu gol ca sufletul necredincioșilor. Au pus zahăr pe deasupra, să mai taie din amăreala vieții. Păi pentru asta am venit noi pe-aici în drum spre Germania? Probabil acolo nici măcar coaja nu mai e!”, a declarat Abdul Al Isil, un refugiat sirian, pentru Associated Press, în timp ce ținea în brațe doi copii minori și soția gravidă. 

Aceștia spun că locuitorii din Ungaria sunt teribil de săraci: „În magazine nu se găsesc de niciunele, nu tu un încărcător de AK47, nu tu mine anti-personal. În benzinării au doar ciocolăți, benzină și ceva băuturi alcoolice, de muniție sau lansatoare de rachete n-au auzit, se uită la tine ca la proști când le ceri”, au mărturisit refugiații sirieni. 

Scris de Eftimie | Tuesday, 01.09.2015 16:44 Social

National Cinematografic