Reglementare UE: din 2012, vor fi permise doar ţigările care nu se aprind deloc!

Veşti proaste de la Bruxelles pentru fumători! După ţigările care se sting singure, Uniunea Europeană vrea să ne oblige să trecem la ţigări care nu se aprind, indiferent ce le-ai face. Scopul, spun oficialii europeni, e să reducă cât mai mult efectele nocive ale acestui viciu fără ca experienţa fumatului să fie foarte diferită de cea de acum. Pentru a evita ca noile ţigări, mai sănătoase, să se aprindă, UE le sugerează producătorilor să introducă în compoziţia lor azbest.

„Cu toţii am încercat măcar o dată în viaţă să aprindem o ţigară care s-a umezit şi care nu mai poate fi de fapt fumată, oricât te-ai chinui cu bricheta”, spune un oficial european. „Exact aşa vrem să fie toate ţigările începând de la anul, deoarece specialiştii spun că în felul ăsta se reduce semnificativ cantitatea de nicotină şi gudron inhalată de fumători. În plus, în felul acesta industria tutunului nu va da faliment, deoarece vă daţi seama câte pachete va cumpăra un fumător pe zi încercând să-şi aprindă măcar o ţigară.”

Liderii UE nu sunt totuşi siguri că introducerea ţigărilor care nu se aprind va elimina fumatul. Ei preconizează pentru 2013 trecerea la brichetele fără piatră şi la chibrituri fără fosfor. Aceasta va fi cu atât mai simplă cu cât industria din China fabrică deja respectivele produse de ani buni.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
15 decembrie 2011 12:38

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult