Regulă nouă la emigrare. Ultimul care pleacă din ţară nu va mai stinge lumina, ci va fura becul

În sfârșit, o expresie intens folosită de români a fost corectată. Institutul de Expresologie Aplicată din Tecuci a stabilit că ultimul român care va părăsi țara va trebui să fure becul, nu să stingă lumina, cum eronat se spunea până acum.

”E absolut firesc ca ultimul care pleacă din țară s-o facă într-un mod tipic românesc, furând becul”, explică reputatul etnolog Decebal Popescu. ”Gestul de a stinge lumina nu are absolut nimic românesc în el, nu ne reprezintă ca nație. Furatul unui bec, în schimb, ține de esența românismului, de modul cum românul s-a poziționat față de obiecte de-a lungul istoriei.”

Alți etnologi sunt însă de părere că ultimul care pleacă din țară ar trebui pur și simplu să lase lumina aprinsă. ”E bine să lăsăm impresia că suntem în țară, în caz că ne decidem veodată să ne întoarcem”, spun adepții acestei abordări. ”Altfel, ne putem trezi că intră ungurii în țară, ca să ne fure diverse regiuni, cum au făcut cu Ardealul.”

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
10 iulie 2017 11:07
Citește mai mult despre: emigrat roman

Alte articole

Vezi mai mult