Reguli noi. Restaurantele, obligate să afișeze în meniu câți centimetri au micii

Uniunea Europeană obligă toate unitățile de alimentație publică, de la restaurante la burger-vanuri să treacă explicit în meniu anumite proprietăți ale felurilor de mâncare servite. În timp ce la unele preparate se va trece obligatoriu numărul de calorii sau ingredientele, la mici s-a decis să se treacă doar câți centimetri au.

”E adevărat că la unele localuri mai vedeai în meniu că micii au 50 sau 70 de grame, dar poate clientul îi vrea mai făcuți, sau mai cruzi, deci greutatea diferă. La lungime nu prea ai cum s-o mai scalzi, tăticule, că vine clientul cu ruleta și a văzut clar că ăștia sunt mici de 3 cm, stil Măruță, în loc de 15 cm cum ar trebui să fie un mic normal, mediu”, explică Decebal Popescu, expert în mici.

La mici nu are sens să treci numărul de calorii, ca să nu strici pofta omului. De asemenea, nici ingredientele nu pot fi trecute pe meniu, pentru că de fapt nimeni nu știe din ce sunt făcuți micii, nici măcar producătorii. ”Nu excludem ca micii să aibă o origine divină, exact ca mana pe care poporul ales o primea în deșert de la Dumnezeu”, spune Decebal Popescu.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
16 martie 2023 14:08
Citește mai mult despre: lungime mici restaurant

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult