Relaţia românului cu pompierul, bazată pe încredere şi respect reciproc

În cel mai recent sondaj cu privire la instituţiile în care românii au încredere, pompierii ocupă un surprinzător loc 1. Biserica, armata şi poşta vin abia pe urmă. Cum de s-a ajuns aici? E simplu: la pompieri nu prea apelează lumea. Practic, ei n-au avut şansa să se facă de cacao.

Om fi noi cu economia la pământ, or lua poliţiştii noştri şpagă – iar ăia care nu iau sunt proşti ca noaptea, altfel ar lua şi ei – o fi mortalitatea din spitalele noastre mai mare ca la Cotul Donului, dar, frate, dacă izbucneşte vreun incendiu, ai pe cine să te bazezi. Până la urmă, asta e cu adevărat important. Lasă exporturile, lasă pensiile, lasă streptococii care se plimbă prin spitale ca românul prin Carrefour, înainte de Paşte, gata să-şi aleagă ceva bun, important e să nu ardă naibii vreun depozit de cherestea.

Surprinde, de asemenea, locul fruntaş ocupat de poştă. Cum se face că 89% dintre români ai încredere în această instituţie? E trist, asta înseamnă că doar 11% mai trimit scrisori în plic, ca pe vremuri. Nu se înregistra un rezultat de 89% nici dacă era vorba despre Gmail.

La capitolul profesii pe care le respectă românii, pe primele locuri sunt cele de preot, de militar şi de lucrător în publicitate. Probabil că pe locul patru era paznic la bordel, dar n-au avut ăştia din presă destul spaţiu ca să publice rezultatele complete.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
11 iunie 2010 07:40

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult