Vechiul război între creaționiști și evoluționiști s-a încheiat brusc și fără un avertisment prealabil după ce mai mulți lideri ai bisericii au recunoscut, în urma unor discuții purtate cu președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, că, într-adevăr, omul se trage din maimuță. În ultimele zile mii de teologi au ieșit în public să afirme că nu pot crede într-un Dumnezeu care face așa ceva. De la Immanuel Kant încoace nu a mai fost o descoperire atât de importantă în cunoaștere.

zgonea_violator_camera_deputatilor.jpg

„Principiul de bază de la care pornește orice religie este că Dumnezeu este o ființă superioară, cu intelect infinit și posibilități infinite. Dumnezeu este infailibil, el nu greșește. Valeriu Zgonea însă e o dovadă clară că nu totul pe planetă a fost făcut de Dumnezeu sau cu voia sa. Un om atât de țăran nu este creația unei ființe superioare ci doar o involuție a unei ființe inferioare”, a declarat un cunoscut preot bucureștean. 

Nici evoluționiștii nu sunt încântați de înfrângerea religioșilor, spunând că această nouă teorie îi pune pe ei într-o lumină proastă. „Cred că cea mai bună soluție este să spunem că Zgonea nu a evoluat din maimuță ci a degenerat din ea, să nu ne facem de căcat în fața celorlalte primate”, a precizat un om de știință. 

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Eftimie | Thursday, 14.05.2015 11:29 Social

National Cinematografic