Vechiul război între creaționiști și evoluționiști s-a încheiat brusc și fără un avertisment prealabil după ce mai mulți lideri ai bisericii au recunoscut, în urma unor discuții purtate cu președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, că, într-adevăr, omul se trage din maimuță. În ultimele zile mii de teologi au ieșit în public să afirme că nu pot crede într-un Dumnezeu care face așa ceva. De la Immanuel Kant încoace nu a mai fost o descoperire atât de importantă în cunoaștere.

zgonea_violator_camera_deputatilor.jpg

„Principiul de bază de la care pornește orice religie este că Dumnezeu este o ființă superioară, cu intelect infinit și posibilități infinite. Dumnezeu este infailibil, el nu greșește. Valeriu Zgonea însă e o dovadă clară că nu totul pe planetă a fost făcut de Dumnezeu sau cu voia sa. Un om atât de țăran nu este creația unei ființe superioare ci doar o involuție a unei ființe inferioare”, a declarat un cunoscut preot bucureștean. 

Nici evoluționiștii nu sunt încântați de înfrângerea religioșilor, spunând că această nouă teorie îi pune pe ei într-o lumină proastă. „Cred că cea mai bună soluție este să spunem că Zgonea nu a evoluat din maimuță ci a degenerat din ea, să nu ne facem de căcat în fața celorlalte primate”, a precizat un om de știință. 

Scris de Eftimie | Thursday, 14.05.2015 09:29 Social

National Cinematografic